На півдні ЗСУ «затрофеїли» переносну станцію розвідки, яка визначає танк або бронетранспортер за 16 км

Коментарi:

Українські військовослужбовці "затрофеїли" російську переносну станцію наземної розвідки Кредо-М1, повідомляє оперативне командування "Південь".

Переносна станція наземної розвідки Кредо-М1 забезпечує кольорове кодування цілей, введення цифрової карти місцевості, формування контрольних рубежів і заборонених зон, а також автоматичну видачу сигналу тривоги при їх порушенні. Кредо-М1 на озброєнні РФ з 2002-го і вже неодноразово, починаючи з 2014-го, була помічена на Донбасі.

Кредо-М1 забезпечує автоматичне виявлення і визначення координат рухомих наземних, повітряних і надводних цілей і коригування вогню артилерії в будь-який час доби і пору року – при тумані, дощі, хуртовини, задимленні.

За допомогою цієї станції бойові машини, наприклад, бронетранспортери або танки визначаються на дистанціях до 16 км, людина – 7-8 км, вантажний автомобіль – до 32 км, розрив артснаряду – до 5 км. Комплекс важить 51 кг.

В характеристиках "Кредо-М1" є ще один специфічний момент. Комплекс важить 51 кг, тому для його переноски потрібно 2-3 орки, а от щоб стежити за екраном – достатньо 1 орка. Хто із цих 2-3 орків має стежити за зміною батареї, яка розрахована на 24 години роботи – питання відкрите. Тому не можемо виключати, що цей "нюанс" з батарею був головною проблемою з "Кредо-М1" для окупантів.