У 123-й бригаді ТРО розповіли про те, як звільняли Любомирівку і які цінні трофеї там взяли

Коментарi:

У перший день наступу ЗСУ на Херсонському напрямку, бійці 123-ї бригади тероборони практично першими зайшли в село Любомирівка. І надали вогневу підтримку підрозділам, які заходили в цей населений пункт з іншого напрямку і потрапили під щільний вогонь противника.

Під час зачистки російських бліндажів солдати 123-ї бригади ТРО добули робочу карту командира роти з нанесеними російськими позиціями, супутникові радіостанції і супутниковий навігатор російського виробництва. За навігатором вирахували ворожі маршрути підвезення провізії та боєкомплектів. Також в бліндажах були взяті в полон 11 окупантів.

Окремим підрозділом за допомогою БПЛА знищено два бліндажі та автомобіль УАЗ з двома росіянами.

Як повідомляє прес-служба 123-ї бригади ТРО, в перший день наступальних дій бійці не тільки виконували першочергове завдання по звільненню і зачистці села Любомирівка, а також брали участь в боях на інших напрямках фронту.

У бригаді відзначили професійні дії і характер бойового медика окремого підрозділу в той момент, коли евакуаційний транспорт потрапив під обстріл російської артилерії. Були поранені 9 знаходилися поруч військовослужбовців, одним з них став і сам Чорний. Не гаючи часу, медик надав собі першу допомогу і під щільним вогнем ворожої артилерії противника рятував інших поранених. А також підказував, що робити бійцям, які проводили першу домедичну допомогу.

Військовослужбовець з позивним Кривоус за допомогою звичайного комерційного квадрокоптера, знищив БМП окупантів разом з екіпажем.

"Незважаючи на високу інтенсивність артилерійського вогню, втрати і контузії, ніхто з наших військовослужбовців не покинув позиції, всі продовжували виконувати бойове завдання до приходу зміни», – зазначили в бригаді.