Суд заарештував п'ять квартир миколаївця, який передавав росіянам інформацію про ВСУ

Коментарi:

Сам зрадник запевняв, що працював на окупантів заради миру

У Центральному районному суді міста Миколаєва обрали запобіжний захід 44-літньому чоловікові, підозрюваному в скоєнні кримінального правопорушення по ч.2 ст. 111 УК України (надання іноземній державі в особі РФ допомоги в проведенні підривної діяльності воєнного стану).

За матеріалами слідства, цей николаевец передавав працівникові спецслужб РФ інформацію про переміщення підрозділів і техніки ВСУ в Миколаєві, а також передав координати блокпостів поблизу одного з мостів.

Підозрюваний свою провину визнав. Але запевняв, що зрадив свою країну не для того, щоб завдати шкоди суверенітету України, а з метою якнайшвидшого припинення військових дій.

Адвокат просив суд відправити його під захисного під домашній арешт, так як його клієнт співпрацює зі слідством, має міцні соціальні зв'язки і батьків, яким потрібен догляд і турбота.

Однак суд цим доводам не послухав і порахував обгрунтованими підозри, що громадянин може сховатися від слідства і суду і продовжити роботу на росіян. Тому підозрюваного відправили під варту без можливості внесення застави. Також суд заарештував належних йому п'ять квартир в Одесі і Миколаєві для забезпечення можливої конфіскації.