Через масований обстріл окупантів в двох районах Миколаївської області пропала електрика

Коментарi:

Енергетикам довелося перезаживлювати понад 10 тисяч споживачів

Масований нічний обстріл об'єктів критичної інфраструктури призвів до знеструмлення відразу шести підстанцій, що живлять два райони Миколаївської області. Таким чином, були відключені від електроживлення понад 10 тисяч будинків. Через те, що була ніч, відсутність світла практично ніхто не помітив-співробітники АТ «Николаевоблэнерго» оперативно перезаживили споживачів, а самі на ранок приступили до відновлювальних робіт.

Ворог завдав значних пошкоджень повітряним лініям у 150 кВ – одна з них повністю обірвана, інша посічена численними уламками.

"Для того, щоб відновити надійний розподіл електроенергії на даній території, енергетикам доведеться докласти титанічних зусиль. Але таку роботу наші фахівці виконують регулярно і завдяки високому професіоналізму впораються настільки швидко, наскільки це можливо – в цьому не сумнівайтеся", – переконують в «Николаевоблэнерго».

В результаті обстрілу також пошкоджений один з трансформаторів 35 кВ на підстанції в межах Миколаєва. Трансформаторне масло з пошкодженого радіатора витекло практично повністю, перш ніж пошкодження були виявлені. Тепер обладнання необхідно демонтувати і відремонтувати, після чого заново заповнити маслом, щоб підстанція і далі могла працювати на повну потужність.