Ворог обстріляв Снігурівку, а воювати жене вже з Далекого Сходу, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація на шосту ранку 20 вересня.

Розпочалася 209 доба героїчного протистояння української нації.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

Минулої доби окупанти завдали 10 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з РСЗВ.

Постраждала інфраструктура 33 населених пунктів. Зокрема, це Славгород, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Водяне, Дорожнє, Соледар, Новопіль, Запоріжжя, Миколаїв, Олександрівка, Снігурівка, Нова Одеса, Широке, Білогірськ, Миролюбівка та Біла Криниця.

Також на Південнобузькому напрямку противник обстріляв 28 населених пунктів. Серед них Олександрівка, Новогригорівка, Зоря, Шевченкове, Мирне, Широке, Білогірка, Безіменне, Миролюбівка, Високопілля та Ольгине.

Продовжуються заходи так званої “мобілізації” на окупованих територіях. З 14 вересня скасовано дію раніше виданих документів про відстрочку від мобілізації п’ятистам працівникам Єнакіївського металургійного заводу. Заборонено виїзд чоловікам з Криму без дозволу військових комісаріатів.

В районі Новоайдара Луганської області підтверджено успішне вогневе ураження району зосередження озброєння та військової техніки противника 18 вересня. Тоді було ліквідовано та виведено з ладу близько 50 одиниць військової техніки та знищено боєприпаси.

Біля Сватового підрозділи Сил оборони завдали ураження по району зосередження живої сили ворога. 70% особового складу загинуло.

Противник продовжує вживати заходи щодо поповнення втрат та формування резервних підрозділів. В Забайкаллі триває формування чотирьох стрілецьких батальйонів. Комплектування офіцерських посад здійснюється за рахунок викладачів Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища. Йде формування морського стрілецького полку на базі Чорноморського вищого військово-морського училища у Севастополі. Російське військове керівництво для формування застосовує практику часів Другої світової війни, що свідчить про суттєві проблеми і прорахунки.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони уразила 24 райони зосередження живої сили і військової техніки противника, 4 позиції зенітних ракетних комплексів та один склад боєприпасів.

ППО знищила літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три БпЛА противника.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу задали вогневого ураження по 16 об’єктах противника. Зокрема по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,семи районах зосередження артилерії, а також трьох складах боєприпасів.