Шольц: Німеччина не визнає анексію українських земель

Коментарi:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав "фіктивними" підготовлювані референдуми на окупованих територіях України. Він заявив, що ФРН не визнає результати голосування про входження Донбасу та інших українських областей до складу Росії.

"Абсолютно ясно, що ці фіктивні референдуми не можуть бути прийняті, що вони не охоплюються міжнародним правом і розумінням, досягнутим світовою спільнотою», — заявив глава уряду ФРН після прибуття в Нью-Йорк для участі в Генеральній Асамблеї ООН.

Він в черговий раз заявив, що Росія повинна вивести свої війська.

13 вересня в ході телефонної розмови Олаф Шольц вже закликав президента РФ Володимира Путіна де-факто капітулювати і відмовитися від своїх цілей щодо завоювання України. Він також заявив про необхідність " якомога швидше знайти дипломатичне рішення [конфлікту], засноване на припиненні вогню». Тоді він попереджав, що «будь-які спроби Росії щодо анексії [територій України] не залишаться без відповіді і не будуть визнані ні за яких обставин».

Референдуми про приєднання до Росії пройдуть з 23 по 27 вересня на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей, а також у самопроголошених ДНР і ЛНР.

За даними російських ЗМІ, Кремль екстрено ініціював проведення голосування, щоб зупинити подальший наступ ЗСУ. У разі, якщо Україна продовжить успішно контрнаступати, Росія планує оголосити часткову мобілізацію і ввести воєнний стан.