У Миколаївській області заарештували активи білоруських підприємств, які займалися ремонтом доріг

Коментарi:

Попередня вартість виявленого майна становить 50 мільйонів гривень.

Поліцейські встановили, що на території області вели господарську діяльність кілька юридичних осіб, власниками яких є резиденти Республіки Білорусь. Доходи від їх діяльності надходили до бюджету РБ і надалі могли використовуватися для підтримки збройної агресії Російської Федерації проти України.

В результаті на підприємствах проведені обшуки.

В ході слідчих заходів правоохоронці припинили діяльність двох модульних заводів з виготовлення асфальту. Також була виявлена і вилучена спецтехніка і транспорт компанії, яка ремонтувала дорожнє покриття. Обидва підприємства належать суб'єктам господарської діяльності Республіки Білорусь.

Попередня вартість виявленого майна становить 50 мільйонів гривень.

На даний час триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України «фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України».

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Надалі в установленому законом порядку спецобладнання, техніка і транспортні засоби будуть передані Національному агентству України з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.