Тепломережі в Миколаєві заповнюють викачаною зі свердловин і повністю очищеною водою, а не "іржавою з річки"

Коментарi:

Незважаючи на дорожнечу процесу, це дешевше, ніж заміна всього обладнання згодом

Як вже повідомлялося, ОКП" Николаевоблтеплоэнерго" почало заповнювати тепломереж водою. Для цього використовується вода, що проходить спеціальну обробку: фільтрацію, пом'якшення, видалення розчинених у воді кисню, вуглекислот та інших газів.

Цього року в умовах повномасштабної війни та відсутності централізованого водопостачання з Дніпра, процес заповнення системи опалення міста неабияк ускладнений. Проте підприємству за підтримки Миколаївської міської ради вдалося знайти оптимальні шляхи вирішення ситуації.

"Наша мета забезпечити городян теплом і максимально зберегти мережі та обладнання підприємства в нинішніх умовах. Для цього у котелень пробурили свердловини, там встановлені системи очищення води. Закуплена таблетована сіль, якої цього року в рази потрібно більше, щоб подати воду в мережі відповідної якості без шкідливих домішок. Весь цей процес дорогий, проте збитки від знищених трубопроводів корозією, осаду солей і т.д. будуть коштувати набагато більше як підприємству, так і керуючим компаніям/ЖЕКам/ОСББ», – коментує директор підприємства Микола Логвінов.

ОКП "Николаевоблтеплоэнерго" несе великі витрати на енергоносії (зокрема, закупівлю газу), підготовчу і ремонтну кампанію перед сезоном 2022-2023 рр.

Що стосується води, яка вже заповнює тепломережі міста, вона підфарбована в зелений колір, щоб якомога швидше виявляти і усувати витоку на трубопроводах. У разі їх виявлення просимо повідомляти в аварійно-диспетчерську службу підприємства: (0512) 44-25-77 та за цілодобовим 095-822-11-66.