Ракети розірвалися в трьохстах метрах від реакторів Південноукраїнскької АЕС, розбито центр Нової Одеси

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області на 8.30 19 вересня.

Від районних військових адміністрацій, ДСНС, пресслужби Миколаївської облдержадміністрації надійшла дуже тривожні повідомлення. Про них інформують "Миколаївські новини".

Миколаїв
19 вересня після опівночі Миколаїв зазнав обстрілів. Відомо про влучання у двір приватного будинку, внаслідок чого повністю зруйновано господарську будівлю. У декількох житлових будинках вибито вікна, двері, пошкоджено покрівлю. За попередньою інформацією без постраждалих.

На одній з ділянок пошкоджено близько 300 метрів контактного дроту трамвайної мережі. Ремонтна бригада «Миколаївелектротрансу» вже працює на місці. Детальна інформація щодо нічних обстрілів уточнюється.

Миколаївський район

19 вересня о 4.10 зафіксовано ворожий обстріл в центрі Нової Одеси. Пошкоджено приватні будинки, торгові кіоски, аптеку, магазин. Внаслідок обстрілу зайнялася пожежа гаражу на території приватного домоволодіння. Постраждалих немає.

Баштанський район
По Березнегуватській громаді, що безпосередньо прилягає до лінії фронту, ввечері ворог вдарив трьома реактивними снарядами зі «Смерчу». Пошкоджено лікарню та сонячну електростанцію. 18 вересня об 11.19 обстрілів зазнало село Мурахівка, о 13.56 околиці села Любомирівка, о 15.23 станція Березнегувате.

18 вересня о 14.00 були обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

19 вересня о 4.30 було обстріляно центр села Широке. Влучання були по відкритим територіям та дорожному покриттю. Постраждалих немає. Це село обстріляли і напередодні.

Вознесенський район
19 вересня в 0.20 ворог здійснив ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської АЕС.

Потужний вибух стався всього за 300 метрів від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад сто вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі.

Наразі всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу станції немає.

У Первомайському районі день та ніч пройшли відносно спокійно.