Встановлено місце в білоруській Зябрівці, звідки росіяни запускали ракети по Україні: поруч школа та ясла

Коментарi:

Житель Зябрівки розмістив в соціальних мережах відео запуску двох ракет на тлі житлової забудови. "Флагшток" постарався локалізувати місце запуску.

Відеоролик довжиною в 35 секунд, на якому видно два пуски ракет, був опублікований в мережі ТВК Ток ще 28 липня на сторінці користувача @lexa.1234. Опублікував її житель селища Зябровка, раніше в своїх соцмережах він вже розміщував фото і відео військової техніки, що знаходиться в районі селища Зябровка, в тому числі і з території військової бази, який з початку війни знаходиться під контролем російських військ.

На відео серед літньої зелені помітні дві будівлі. Одне з них малоповерхове і має колір червоної цегли. Друга будівля має різнокольорове забарвлення.

Червонокирпичний квартал двоповерхових будинків є в селищі Зябрівка — це будинки старого військового містечка. На кадрі з відео також видно і білі стовпи-така огорожа зазвичай вказує на наявність дитячого садка або школи.

Вивчення супутникової зйомки дозволили знайти всі об'єкти, зафіксовані на відео, і у становіть місце, звідки проводився запуск. Різнобарвною будівлею виявився Гуртожиток № 2 КЖУП «Гомельський райжитлокомгосп» по вулиці Авіаційна, 249, яке нещодавно було пофарбовано. Огорожа, зроблена з білих столів відноситься до УО «Прибитківський ясла-садок». За зазначеними об'єктами розташована російська військова база.

Коли відбулися пуски? Судячи з умов освітлення і хмарності, що збігається з іншим Відео, цей зйомка зроблена в день завантаження відео в мережу — рано вранці 28 липня 2022 року. Тоді, за інформацією телеграм-каналу «Беларускі Гаюн», з території Зябровського аеродрому з 05:23 до 06:29 по території Чернігівської та Київської областей України було запущено близько 25 ракет.

@lexa.1234

♬ оригинальный звук - lexa.1234