ISW: під Білгородом розгромлена військова база 3-ї мотострілецької дивізії РФ

Коментарi:

Звідти забезпечувалися окупаційні війська на півночі Луганщини.

"Хлопки" в Бєлгородській області Росії, ймовірно, пов'язані з ударом по військовій базі російської 3-ї мотострілецької дивізії на північ від міста Валуйки. Місто знаходиться на важливій залізничній лінії, що веде на північ Луганщини. Постійні пошкодження даної точки ускладнять забезпечення російських окупаційних військ, які тримають оборону на ділянці східної частини Харківщини та на півночі Луганської області. Про це заявили в Інституті вивчення війни.

Фахівці ISW проаналізували вибухи у Валуйках 16 вересня і прийшли висновку, що була вражена база російської 3-ї мотострілецької дивізії на північ від Валуйок. Росіяни у всьому звинуватили ВСУ і показали фотознімок нібито ракети від Точки-У, проте перевірити геолокацію, де була зроблена фотографія, неможливо.

В Інституті вказали, що Валуйки знаходяться на важливій лінії залізниці Росії, яка веде на північ Луганської області. У ситуації, коли ЗСУ перерізали наземну логістику окупантів через Харківську область, загарбники, ймовірно, переорієнтували постачання своїх військ конкретно на залізницю у Валуйках.

Також вони акцентували увагу на тому, що виведення з ладу залізниці у Валуйках ускладнить забезпечення військ Росії, які тримають окупаційну оборону в Луганській області та на ділянці біля східної частини Харківщини.

Підкреслюється, що в Росії заявляли – «206-1» полк з так званої «ЛНР» веде оборону на російській території поблизу Валуйок. Ймовірно, росіяни розгортають додаткові сили, щоб прикрити свою лінію логістики.