Поки йшла війна, в Первомайську виросли триметрові кущі коноплі

Дільничні Первомайського районного відділу та оперуповноважені відділення поліції №2 дізналися, що двоє чоловіків – мешканці Первомайськ та Врадіївки – вирощують наркорослини.

Поліцейські під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки домоволодінь.

У 59-річного первомайця виявили 49 гігантських рослин конопель заввишки майже три метри. Він вирощував у теплиці, обладнаній крапельним поливом.

На присадибній ділянці 43-річного мешканця району вилучили 146 рослин конопель, канабіс та саморобний пристрій для вживання наркотичних речовин.

Чоловіків стверджували, що наркозілля вони вирощували та зберігали для власних потреб.

Нині за обома фактами дізнавачі проводять досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч.1 ст. 310 КК України «Посів або вирощування конопель» та ч.1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкції статей передбачають покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років, повідомили в поліції Миколаївської області.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Первомайська окружна прокуратура.