По Березнегуватому гатили «Смерчі» з забороненими касетними снарядами

Стало відомо, з чого обстріляли Баштанський район на Миколаївщині

Обстановка на півдні України на 12.00 16 вересня – від ОК «Південь» ЗСУ.

Протягом ночі двічі обстріляно прифронтову Березнегуватську громаду Миколаївщини реактивними системами залпового вогню “Смерч” із використанням заборонених касетних снарядів. Частково зруйноване складське приміщення фермерського господарства, виникла пожежа на площі понад 40 квадратних метрів. Вогонь приборкано рятувальниками. Люди не ушкоджені.

В Нікополі пошкоджено понад десяток багатоквартирних та приватних будинків, заклади освіти, центр соціального обслуговування, розважальний центр, кілька підприємств, газогони та лінії електропередач. Поранено одного містянина.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжували виконання вогневих завдань. За ніч відпрацьовано три райони зосередження військ та техніки в Бериславі, Дар’ївці та Старій Збурївці, понтонну переправу в районі Козацького.

В небі Херсонщини нашим зенітно-ракетним підрозділом збито штурмовик Су-25. Угруповання ворожих сил з 14 кораблів та катерів продовжує маневрування вздовж південного узбережжя Кримського півострова, чотири надводних і підводний ракетоносії мають напоготові 36 «Калібрів». Також у маневри залучено чотири великі десантні кораблі.