Вночі на Південному Бузі під Миколаєвом поліцейські та тероборонці затримали човен із вантажем на півтора мільйона гривень

Коментарi:

О пів на першу ночі 16 вересня правоохоронці і бійці територіальної оборони Костянтинівської громади на річці Південний Буг помітили гумовий човен.

На ньому чоловік займався браконьєрством. Це сталося біля Баловного.

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділення №6 Миколаївського районного управління поліції. Вона вилучила сім браконьєрських сіток та більш ніж 930 рибин – 830 тараней, 65 судаків, 23 карася сріблястого, 13 плоскирки та трьох окунів.

За попередніми підрахунками, сума завданих збитків заподіяних рибним запасам України внаслідок порушення природоохоронного законодавства становить понад півтора мільйона гривень.

За незаконне зайняття рибним промислом відносно рибалки розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція вказаної статті передбачає до трьох років обмеження волі, повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацинальної поліції України в Миколаївській області.