На Південнобузькому напрямку окупанти ввели спеціальні заходи, намагаючись захистити переправи через Дніпро

Коментарi:

На Херсонщині ворог ввів спецрежим, але моральний стан окупантів все нижчий, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні від 16 вересня.

Генштаб повідомляє, що армія країни-агресора продовжує тероризувати мирне населення і завдає ударів по житлових кварталах і об'єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони і звичаї ведення війни.

Окупанти продовжують використовувати навчальні заклади на тимчасово захоплених територіях для розміщення особового складу та військової техніки. У Хомівці Луганської області на території аграрного ліцею розміщена військова техніка, а в корпусах – особовий склад. Така ж ситуація в Подолах Харківської області, Чернігівці Запорізької області та Підстепній Херсонської області.

На харківському напрямку Росія обстріляла, в числі інших, ряд нещодавно звільнених ЗСУ населених пунктів, розташованих поблизу державного кордону.

Окупанти ввели посилені заходи безпеки на Південнобузькому напрямку, жителям ряду населених пунктів Херсонської області заборонено наближатися до переправ.

На Південнобузькому орки обстріляли населені пункти Правдине, Промінь, Степова Долина, Любомирівка, Новогригорівка, Мирне, широке, Киселівка, Первомайське, Білогірка, Сухий Ставок, Іванівка, Біла Криниця, Новопетрівка, Ольгине, Високопілля, Нововознисенське та Осокорівка.

Генштаб зазначає, що ворог щодня несе значні втрати в особовому складі та техніці, що підриває психологічний стан окупантів. У Херсонській області особовий склад армії РФ усвідомлює безперспективність наступу і все більше побоюється за своє життя.

Вогневим ударом по логістичному вузлу було зірвано поповнення резервами окупаційних військ. У зону ураження потрапили два райони зосередження живої сили та бойової техніки окупантів.