У "свиті" Путіна нарахували вже 12 лікарів

Коментарi:

Президент РФ Володимир Путін приїхав на Східний економічний форум у супроводі 12 лікарів кремлівської Центральної клінічної лікарні (ЦКЛ). Вони прилетіли до Владивостока за 10 днів до президента і перебували на карантині в готелі на острові Російський.

Як пише BBC, лікарі щороку літають за Путіним до Владивостока, але цього разу число медиків було більше, ніж зазвичай. У 2021 році Путіна супроводжували два лікарі, а в 2019-му і 2018-му – вісім, зазначає видання. У 2020 році через пандемію коронавірусу форум не проводився.

Відстежити переміщення лікарів вдалося завдяки опублікованим держконтрактам: ЦКБ заплатила за проживання 12 співробітників в готелі з 27 серпня по 9 вересня 738 тис.руб. тільки в 2017 році ЦКБ витратила більше на утримання лікарів у Владивостоці, але кількість медиків тоді в контракті не вказувалося. У тому ж році Путін за місяць до форуму пропадав на тиждень і не з'являвся на публіці, що могло бути пов'язано з отриманою травмою під час хокейного матчу.

Також в силі залишається і вимога про карантин для співробітників Адміністрації президента. Супроводжуючі Путіна чиновники сиділи на 10-денному карантині перед візитом президента на Петербурзький міжнародний економічний форум в червні цього року і перед військово-морським парадом в липні. З початку пандемії в 2020 році управління справами президента вже витратило на карантин для Путіна 1 млрд руб.

У квітні видання "Проект" випустило розслідування, в якому стверджувало, що Путіна у всіх його поїздках супроводжує команда лікарів з ЦКБ. Також вони регулярно прилітають до нього в Сочі на обстеження. Серед постійних членів медичної бригади: реаніматолог Дмитро Вербовий, отоларингологи Олексій Щеглов та ігор Єсаков, а також хірург Євген Селіванов. Останній лікар спеціалізується на онкології. Він захистив дисертацію на тему «Особливості діагностики та хірургічного лікування хворих на рак щитовидної залози похилого та старечого віку».

Примітно, що в липні 2020 року Путін зустрівся з главою Національного медичного дослідницького центру ендокринології Іваном Дєдовим і цікавився проблемою раку щитовидної залози. Особливо педантично Путін почав ставитися до свого здоров'я в період коронавірусу, проводячи наради і зустрічі по відеозв'язку, а до себе допускаючи відвідувачів тільки після двотижневого карантину, який до цих пір обов'язковий для всіх співробітників Кремля.