На Херсонщині знищили чотири "Гради" окупантів

Коментарi:

Протягом дня були відбиті ворожі атаки в районах восьми населених пунктів, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу від 14 вересня.

Росіяни продовжують тероризувати цивільне населення України, порушуючи закони і звичаї ведення війни. Від авіаційних і ракетних ударів противника постраждала інфраструктура понад 15 населених пунктів, у тому числі Білогорівки, спірного, Верхньокам'янського, Степового, Сухого ставка, Білогірки, безіменного і Малої Сейдеминухи. Вночі окупанти завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Миколаєва та Краматорська. Всього, протягом 14 вересня, було здійснено 8 ракетних, 4 авіаційних удари і 15 обстрілів з РСЗВ.

При цьому зберігається загроза авіаційних і ракетних ударів по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає.

На Сіверському напрямку загарбники обстріляли з танків, мінометів і артилерії райони населених пунктів Сеньківка і блешня Чернігівської області та Степове і Нововасилівка Сумської області.

На харківському напрямку значно знизилася інтенсивність ворожих обстрілів. Однак вогневому впливу піддалися населені пункти Басове і Куп'янськ.

На інших напрямках росіяни здійснили обстріли військової та цивільної інфраструктури з танків, мінометів та артилерії, а саме:

на Краматорському напрямку – у районах населених пунктів Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Дронівка, Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам'янське, Званівка, спірне та Білогорівка;

на Бахмутському напрямку - у районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Григорівка, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве, Нью-Йорк, Юр'ївка та веселе;

на Авдіївському напрямку – Уманське, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Опитне, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка;

на запорізькому напрямку - населені пункти Богоявленка, Зелене Поле, Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар, Павлівка, Полтавка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів та Малі Щербаки;

на Південнобузькому напрямку – у районах населених пунктів Високопілля, Зарічне, Кам'яне, Архангельське, Партизанське, Андріївка, Білогірка, мухою ставок, Тернові Поди, Благодатне, Мирне і Таврійське.

Повідомляється, що морально-психологічний стан противника вкрай низький через великі втрати. Командування підрозділів ворожих військ погрозами відправки на позиції переднього краю без зброї намагається змусити особовий склад брати участь у бойових діях. Через це до 50 мобілізованих військовослужбовців з Горлівки написали рапорти про відмову від подальшої участі в бойових діях.

На Донецькому напрямку росіяни не залишають спроб просунутися вглиб нашої території. Українські військові відбили атаки противника в районах населених пунктів спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Протягом 14 вересня, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 11 ударів – уражено 6 позицій і місць скупчення живої сили і техніки окупантів, 3 позиції зенітних ракетних комплексів, а також збитий один літак противника.

Підрозділи Ракетних військ і артилерії завдали поразки по пунктах управління, районам зосередження живої сили і бойової техніки загарбників.

Крім того, підтверджено знищення чотирьох РСЗВ "Град" в Херсонській області, що потрапили в зону ураження 12 вересня і продовольчого складу ворога в Докучаєвську.