СБУ затримала двох миколаївців: один наводив російські ракети на Варваровский міст, інший – працював на інформаційному фронті

Коментарi:

СБУ затримала двох агентів Росії у Миколаївській області, завданням яких було відслідковувати установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Один із затриманих, за даними СБУ, збирав та передавав окупантам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ у регіоні. Окремо він "полював" на HIMARS – пріоритетну ціль для ворога.

Спецслужба задокументувала, що агент передавав окупантам координати об'єктів критичної інфраструктури та коригував удари по Варварівському мосту у Миколаєві.

Інший затриманий – також мешканець обласного центру. Він, за даними СБУ, працював на інформаційному фронті, де відповідав за маскування користувачів та шанувальників проросійських Telegram-чатів.

Крім того, затриманий, повідомляють у спецслужбі, поширював матеріали, в яких виправдовується чи заперечується збройна агресія Росії проти України.

Коригувальнику повідомлено про підозру, іншому фігуранту підозра готується.