На Південнобузькому напрямку окупанти стріляли вздовж лінії зіткнення, а на сході пораненим вже не платять, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом 6.00 13 вересня.

Розпочалась 202-а доба героїчного протистояння української нації.

Під удари потрапили міста Харків та Лозова. Від авіаударів та обстрілів з РСЗВ пошкоджено інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам’янка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

Загалом, протягом минулої, доби російські окупанти завдали два ракетних, 25 авіаційних ударів, здійснили 11 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.

На Південнобузькому напрямку фіксувалися артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Крім того, противник вів повітряну розвідку БпЛА – здійснив 23 вильоти.

Через великі втрати значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах, сформованих на окупованих територіях. З метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, знаходяться на лікуванні.

Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила дев’ять ударів – завдано ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції його зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункти управління, райони зосередження живої сили та бойової техніки противника. В зону ураження потрапили комплекс радіоелектронної боротьби, радіолокаційна станція “Зоопарк”, артилерійські підрозділи та склади боєприпасів.