В Херсоні ворог зачищає мікрорайон, з якого видно Антонівський міст, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Розпочалася 200-та доба героїчного протистояння української нації.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Протягом минулої доби ворог завдав 16 ракетних та 34 авіаційних удари по військових та цивільних об’єктах. Від цього постраждали 28 населених пунктів. Зокрема, Славгород, Велика Писарівка, Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Нескучне, Велика Новосілка, Дніпро та Брускінське.

Противник здійснив обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії на Південнобузькому напрямку – в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Біла Криниця, Сухий Ставок, Любомирівка, Безіменне та Нова Зоря.

Противник продовжує зазнавати втрат. На Харківському напрямку про численні санітарні втрати противника. До населеного пункту Валуйки Бєлгородської області доставлено 75 поранених військових, в той час як з Бєлгорода до Москви було евакуйовано понад сотню окупантів.

У населених пунктах Харківської та Херсонської областей окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим, забороняється в’їзд та виїзд, введено комендантську годину. У Херсоні здійснено обшук житлових приміщень мікрорайону Східний, з яких видно Антонівський міст. Жителів Каховки та Козацького російські військові попередили про відкриття вогню на ураження в разі їх наближення до переправ.

В той же час Сили оборони вчергове відбили атаки противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Піски, Первомайське та Новомихайлівка.

Продовжується деокупація України. За останні дні звільнено близько двох тисяч квадратних кілометрів української території. Наші підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області.

За добу, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 23 удари, знищено чотири зенітних ракетних комплекси, уражено чотири опорних пункти та 15 місць скупчення живої сили і техніки противника. Знищено два літаки (Су-25 та Су-34), гелікоптер Ка-52, два БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.