По Миколаївській області запустили ракети наземного базування «Онікс» з Криму, а крилаті ракети Х-22 з Азовського моря

Обстановка на півдні України на 13.00 11 вересня від ОК «Південь» ЗСУ

Під ранок, силами до взводу на бойових машинах піхоти та десанту, ворог намагався провести розвідку боєм. Отримав жорстку відсіч, втратив до 50 відсотків особового складу, два БМП і відступив.

Протягом ночі ворог завдав чотири авіаційних та три ракетних удари по позиціях наших військ та по об’єктах цивільної інфраструктури.

Ракетами наземного базування «Онікс» з берегового ракетного комплексу «Бастіон» з Криму завдано ударів по Вознесенському і Миколаївському районах. Силами протиповітряної оборони дві ракети знищено у повітрі.

Одна з ракет влучила в п’ятиповерховий будинок в Миколаєві, пошкодження отримали й кілька навколишніх житлових будинків. Постраждали дев’ять цивільних осіб, трьох з них госпіталізовано.

Ближче до ранку, з напрямку Азовського моря ворожою стратегічною авіацією атаковано Березнегуватську громаду. Дві крилаті ракети Х-22 влучили у приватний сектор. Зруйновано два житлових будинки. Постраждало п’ятеро людей.

Ранком Миколаївщина знов зазнала ракетної атаки. Стратегічною авіацією ворог доправив по Вознесенську три крилаті ракети Х-555, які влучили в елеватор із запасами пшениці. Виникла пожежа оперативно ліквідована вогнеборцями. Постраждалих нема.

За ніч нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 130 вогневих завдань. Знищено 35окупантів, 5 одиниць авто-бронєтехніки та міномета 120-мм калібру. В районі Нової Каховки знищено склад боєприпасів та наведений міст через Дніпро.

На бойовому чергуванні у Чорному морі продовжують перебувати два носія високоточної зброї із сумарним залпом в 16 крилатих ракет «Калібр».