Близько 40 населених пунктів вже звільнили на Харківщині, – Синєгубов

Українські військові звільнили вже близько 40 населених пунктів у Харківській області.

Про це заявив голова Харківської ОВВА Олег Синєгубов,

"У нас звільнена значна частина наших територій Чугуївського району, Куп'янського та Балаклійського районів. Наші підрозділи зайшли в Куп'янськ, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району. Ці населені пункти визначаються вже десятками. На сьогоднішній день ми можемо говорити приблизно про 40, але насправді їх набагато більше", – заявив він, додавши, що точну кількість деокупованих селищ називати не можна, враховуючи інтереси військової операції ЗСУ.

"Люди бачили, як вони сідали в автобуси і виїжджали з тимчасово окупованих населених пунктів, це Турове, Макарове, а російські військові, що стояли біля Уд, покинули свої позиції і відійшли на територію РФ», – сказав голова Золочівської громади громади Віктор Коваленко.

Раніше з'явилася інформація, що окупанти втекли з Козачої Лопані, яка знаходиться в п'яти кілометрах від російського кордону. Вивели вони війська з північної частини Харківської області, включаючи Вовчанськ, який раніше перебував під контролем РФ і нещодавно був визнаний нібито «центром» регіону.

У той же час Міноборони рф показали карту з новою лінією фронту в Харківській області. Вони планують продовжувати окупацію лише східної частини Харківщини.

За їхніми планами, лінія повинна проходити вздовж Оскола і Обмілілого Оскільського водосховища аж до українсько-російського кордону.