Ми не називаємо звільнені населені пункти, щоб не посилювати ситуацію, – командування "Південь"

Коментарi:

Комментар очільника прессцентра ОК "Південь"

Ситуація на фронті динамічно розвивається, в тому числі і на південному напрямку. ВСУ просувається вглиб звільнених територій. Однак військові не можуть називати населені пункти.

Про це повідомила керівник об'єднаного пресцентру Сил охорони і оборони "Південь" Наталія Гуменюк В ефірі загальнонаціонального марафону.

"Ми не проголошуємо населені пункти для того, щоб утриматися від зайвої уваги ворога. Зокрема, Сьогоднішня ніч і перша половина дня дуже яскраво продемонстрували, що він посилює атаки на тому напрямку, де немає успіху на суші. Зокрема, Миколаївщина сьогодні отримала дуже потужні ракетні". удари, і Нікопольщина обстріляна з РСЗВ і важкої артилерії. Ті ракетні попадання, які були по Березнегуватській громаді і Вознесенську, були досить красномовні. Оскільки це сільгоспугіддя і, зокрема, зерносховища", — розповіла Гуменюк.

Вона додала, що в Нікопольщині та Миколаївській області є постраждалі.

"Це досить потужний знак, натяк ворога, що він ще має силу, має, чим помститися, незважаючи на те, що моральний дух підрозділів на передовій безпосередньо ворожої армії занадто низький. І, дійсно, їм важко навіть своїх спонукати до якихось дій",-підкреслила керівниця об'єднаного пресцентру.