Кадиров висказал публічне невдоволення міноборони рф і пообіцяв відвоювати залишені міста

Коментарi:

Глава Чечні Рамзан Кадиров звинуватив Міноборони в помилковій стратегії і пообіцяв відвоювати Ізюм, Куп'янськ і Балаклію. Він висловив невдоволення тим, що відомство довго не коментувало відхід військ з Харківської області.

"Добре, що Міністерство оборони роз'яснило ситуацію, через що вони пішли з міст Ізюм, Куп'янськ, Балаклія. Це було вимушено, виявляється, щоб зберегти людські життя. Але це абсолютно нічого не означає", – сказав Кадиров.

Напередодні Міноборони Росії повідомило про перегрупування військ – їх перекинули з-під Харкова «для нарощування зусиль на Донецькому напрямку». Кадиров попередив, що відомство має змінити свою стратегію у війні проти України. В іншому випадку він звернеться до його глави Сергія Шойгу і президента Володимира Путіна. "Були допущені помилки, я думаю, вони зроблять висновки. Але якщо сьогодні-завтра не будуть зроблені зміни в стратегії, я змушений буду виходити на керівництво Міністерства оборони, керівництво країни, щоб роз'яснити їм ситуацію, яка там реально відбувається, на землі. Ситуація дуже цікава, навіть, я б сказав, офігенна", – заявив Кадиров.

При цьому він додав, що в поразці «є свої плюси», і у військових є якесь «спецзавдання», яке дозволить повернути здані міста і «вже в найближчому майбутньому» дійти до Одеси. "Готові виїхати ще під 10 тисяч бійців. Ви побачите конкретні результати", – запевнив Кадиров.

Також він запросив до себе в гості російських воєнкорів, щоб «пояснити їм, що таке патріотизм». Напередодні проросійські військові блогери масово висловлювали подив з приводу здачі міст в Харківській області і» перегрупування " російських військ, про яку заявило Міноборони. На думку Кадирова,» патріоти " не повинні ображатися, якщо хтось щось зробив не так.