З Харківщини окупанти чкурнули в рф з краденим добром і автівками, а на Південнобузькому напрямку їм не вистачає шпиталів

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом 18.00 11 вересня.

Триває 200-а доба героїчного протистояння української нації.

Протягом поточної доби ворог завдав 16 ракетних та три авіаудари по об’єктах на території України. Постраждали 15 населених пунктів, зокрема Дергачі, Краматорськ, Костянтинівка, Дніпро, Вознесенськ та Миколаїв.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони Осокорівки, Нововознесенського, Первомайського, Українки, Мурахівки, Білогірки, Широкого, Зорі, Любомирівки, Лиманів, Лупаревого, Мирного та Софіївки.

На Харківському напрямку російські війська гарячково покидають свої позиції та тікають з награбованим на територію рф. Близько 150 військовослужбовців зс рф виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області на двох автобусах, одній вантажівці та на 19 вкрадених легкових автомобілях.

Така ж ситуація спостерігається і в місті Сватове Луганської області. Окупанти похапцем залишили населений пункт на чотирьох вантажних автомобілях “Камаз”, 20 броньованих машинах “Тигр” та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів.

У селі Любомирівка Запорізької області перетворили на шпиталь та розмістили в ньому понад сто поранених, навколо будівлі розміщено близько десять одиниць військової техніки.

В Херсонській області окупанти відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах. У зв’язку з великими втратами у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.

За поточну добу, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала пʼять ударів. Уражено чотири скупчення живої сили і військової техніки противника та один зенітний ракетний комплекс.