Закачана з Південного Бугу вода вже знищила 40 кілометрів сталевих труб миколаївського водопроводу

Коментар спеціаліста

Через занадто солону воду в Миколаєві збільшилась кількість аварій на водоводах

«Солона вода, яку ми подаємо, руйнує сталеві труби. Ми маємо вже шостий виток за три доби. Ремонтуємо одну ділянку, слідом за нею відбувається виток в іншій», — розповів генеральний директор «Миколаївводоканал» Борис Дуденко.

У Миколаєві прокладено 140 кілометрів сталевих труб. Зараз вони піддаються сильній корозії. Зокрема, аварійними вже є 40 кілометрів

Як зазначив керівник водоканалу, часті витоки води призводять до фінансових втрат.

"За один день у нас буває по 28 таких випадків. Вода, яку закачуємо в систему, витікає. Ми її втрачаємо, це витрати на електроенергію, на оплату праці тощо. Діючий тариф, на жаль, не покриває наші витрати».

Міська влада спільно з «Миколаївводоканалом» звернулася до Кабінету міністрів та парламенту з проханням розглянути питанням надання екстренної допомоги – місту потрібні нові труби.

На підприємстві запевняють, що роблять усе необхідне, аби виконувати свою роботу якісно і забезпечувати миколаївців хоча б технічною водою.

«Ми розуміємо, що якість води в кранах не відповідає вимогам. Але нині це єдиний вихід, щоб в місті вона взагалі була, щоб люди могли її брати для санітарних потреб» – цитує Бориса Дуденка пресслужба Миколаївської мерії.