У Миколаєві ракетами С-300 розбито річковий причал, а на Херсонщині кадировців ЗСУ «взяло на облік»

Поточна оперативна обстановка на півдні України на 12.00 10 вересня.

Ворог продовжує намагання підтягнути запаси боєприпасів та резерв живої сили, вишукує альтернативні шляхи доставки озброєння та техніки. Для посилення російського угруповання на захоплених територіях Херсонської області прибуло 1300 “кадирівців”.

Протягом ночі ворог наніс два авіаційних удари вздовж лінії зіткнення та ракетний удар по Миколаєву. Важкою артилерією та реактивними системами залпового вогню обстріляно Нікопольський район.

Серед ночі зенітно-ракетними системами С-300 атаковано Миколаїв і Миколаївський район. В обласному центрі ворог бив по об’єктах цивільної інфраструктури. Розбитий річковий причал, підтоплено цивільне судно. В районі обстрілом вкрито відкриті площі за межами населених пунктів. Людських втрат нема.

Ракетно-артилерійські підрозділи продовжували виконання вогневих завдань і вогневий контроль транспортно-логістичних шляхів. Підтверджено влучання у два райони зосередження живої сили і техніки, знищено п’ять рашистів та гаубицю «Мста-Б», повідомили в ОК «Південь» ЗСУ.

У Чорному морі продовжують маневрувати 11 кораблів та катерів ворожого флоту, серед яких два надводних ракетоносії високоточних крилатих ракет «Калібр».