На Південнобузькому напрямку ЗСУ "покришили" 106-ту повітряно-десантну дивізію рф

Коментарi:

Генштаб ЗСУ визнав факт звільнення низки населених пунктів на Харківському та Південнобузькому напрямках. Але з міркувань безпеки військовослужбовців ЗСУ, інформацію обіцяють повідомити пізніше.

Про це соообщается у вечірньому зведенні від 10 вересня.

Повідомляється, що на Південнобузькому напрямку, незважаючи на успіхи ЗСУ, окупанти обстріляли з артилерії і мінометів населені пункти Степова Долина, Олександрівка, Мирне, Любомирівка, Киселівка, Веселий Кут, Велике Артакове, Благодатка і Високопілля. Всього на цьому напрямку артилерійських обстрілів зазнали понад двадцять населених пунктів.

За даними Генштабу, командування російських військ намагається посилити окупований Херсон за рахунок переміщення резервів. Фіксуються нові підрозділи противника, військовослужбовці яких погано орієнтуються в місті.

Також росіяни намагаються вести роботи з відновлення руху через міст Каховської ГЕС, ділянка якого знаходиться під вогневим контролем ЗСУ. У Новій Каховці посилені фільтраційні заходи, які проходять за участю співробітників ФСБ – перевіряють мобільні пристрої, шукають допомоги ЗСУ. Схожа ситуація і в Енергодарі.

На Південнобузькому напрямку втрати підрозділів 106-ї повітряно-десантної дивізії Збройних сил російської федерації тільки за попередню добу склали понад 58 осіб убитими.

Командування окупаційних військ проводить заходи з відновлення боєздатності підрозділів 1-го армійського корпусу за рахунок переведення вцілілого після бойових дій особового складу в інші підрозділи. Так, за наявною інформацією, залишки особового складу від так званого батальйону спеціального призначення "хан" переведені в 9-й полк морської піхоти.

Серед прибуває в Україну на посилення особового складу зросла кількість самоповіч. Російське керівництво постійно шукає нові джерела поповнення резервів. Обіцяючи високе грошове утримання і соціальний пакет, намагається вербувати, через групи в соціальних мережах, добровольців серед відставних військових в Киргизькій Республіці.