На Південнобузькому буряти закінчуються – вербують киргизів, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом 18.00 10 вересня

Триває 199 доба героїчного протистояння Української нації. Противник і далі зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених територій та зриві наступу наших військ на окремих напрямках.

На Південнобузькому напрямку противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру із танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії,

- в районах населених пунктів Степова Долина, Олександрівка, Мирне, Любомирівка, Киселівка, Веселий Кут, Велике Артакове, Благодатівка та Високопілля. Загалом на цьому напрямку артилерійських обстрілів зазнали понад двадцять населених пунктів.

Ворог продовжує зазнавати втрат. Зокрема, у результаті дій Сил оборони на Південнобузькому напрямку, втрати підрозділів 106-ї повітрянодесантної дивізії зс рф тільки за попередню добу склали понад 58 вбитими.

Командування окупаційних військ проводить заходи відновлення боєздатності підрозділів 1-го армійського корпусу за рахунок переведення вцілілого особового складу до інших підрозділів. Залишки особового складу від так званого батальйону спеціального призначення “Хан” переведено до 9-го полку морської піхоти.

Серед особового складу, який прибуває в Україну на підсилення, зросла кількість самоскалічень. Російське керівництво намагається вербувати відставних військових у Киргизії.

У звʼязку з наближенням підрозділів Сил оборони, у Херсонській області командування окупаційних військ намагається посилити місто Херсон за рахунок переміщення резервів.

Загарбники намагаються вести роботи щодо відновлення руху через міст Каховської ГЕС, ділянка якого знаходиться під вогневим контролем Збройних Сил України.

Сили оборони успішно відбили наступальні дії противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.

Продовжується звільнення населених пунктів, що були тимчасово захоплені окупантами у Харківській області та на Південнобузькому напрямку. З міркувань безпеки наших військовослужбовців, офіційну інформацію буде надано згодом.

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 17 ударів по опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки противника, а також складах боєприпасів. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БпЛА та збили авіаційну ракету Х-59 у повітряному просторі Дніпропетровської області.

Вражено два пункти управління, вісім районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також ворожій понтонній переправі.