У ГУР пояснили, чому дані Генштабу про втрати росіян відрізняються від західних

Коментарi:

Дані Генштабу про втрати серед ворогів відрізняються від даних союзників, тому що в ЗСУ до них відносять ще й терористів і званих "ЛДНР".

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, методика підрахунку втрат противника України відрізняється від методики союзників, оскільки Генштаб вважає всіх російських військових – це регулярна армія Росії, а також 1-й і 2-й армійські корпуси терористів "ЛДНР".

"Всі ці структури складають одне угруповання з єдиним командуванням. Американська розвідка вважає тільки військові армії Росії, наприклад. Але ми пам'ятаємо, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей було видано близько мільйона російських паспортів, плюс ми беремо те угруповання, яке було створене з 2015 року – 1-й і 2-й армійський корпус – це 8-а армія. Південного військового округу РФ. Не вважати їх російськими військами неправильно, оскільки вони діють у першій лінії", – сказав Скібіцький.

Він зазначив, що в Росії починає виявлятися проблема з людським ресурсом, яка виходить в публічний простір.

"Пішли втрати загиблими і пораненими, люди повертаються додому і розповідають, що тут відбувається. Якщо в перші місяці це була бравада, то тепер ситуація поступово змінюється. Не так вже й багато бажаючих йти воювати", – резюмував представник ГУР.