На яку відстань потрібно відігнати окупантів від Миколаєва, щоб місто стало недосяжним для С-300

Коментарi:

Жителі Миколаєва сподіваються, що якщо окупантів вдасться відтіснити подалі від міста, то він, щонайменше, не страждатиме від РЗСО і артилерії.

Які ракети агресор випускає по області і чому деякі з них важко збити в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат.

Він пояснив, що РСЗВ – "Град"," Смерч"," Ураган " – мають свою дальність. "Град" – орієнтовно 20 кілометрів. "Торнадо-з" – модернізована Російська РСЗВ-може стріляти з дальністю в понад 100 кілометрів. Їх ніякими "куполами" не зупиниш. Єдина протидія РСЗВ-це знищувати їх там, звідки вони завдають ударів. Тобто робити контрбатарейну боротьбу і знищувати їх своїми засобами.

Те ж стосується з – 300-їх потрібно банально знищувати. В української армії на озброєнні сьогодні є американські протирадіолокаційні ракети HARM, які адаптовані до радянських винищувачів МіГ. Вони щодня застосовуються проти окупантів і їх комплексів як в глибині оборони, так і в безпосередній близькості.

Комплекс з – 300 має дальність до 75 кілометрів. Тому їх необхідно також знищувати протирадіолокаційними ракетами, артилерією, зокрема HIMARS. А для цього потрібна ефективна робота розвідки. Наші західні партнери також діляться з нами даними щодо місця знаходження цих коштів. І абсолютно вірно-якщо їх відсунути подалі від населеного пункту, то дальності дії не буде вистачати.

Нагадаємо, що Миколаїв і область часто піддаються обстрілу російських окупантів. Зокрема, нещодавно ворог вдарив по медзакладах та житлових будинках міста.