Контрнаступ ЗСУ: 237-й гвардійський полк армії рф припинив існування

Коментарi:

Значна кількість тих, що вижили знаходяться у вкрай важкому стані.

В результаті контрнаступу Збройних Сил України 237-й гвардійський десантно-штурмовий полк армії рф припинив існування. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Розвідники заявили, що підрозділ припинив існування через загибель або поранення всіх військовослужбовців. Значна кількість тих, що вижили знаходяться у вкрай важкому стані.

Бійці російського 202-го окремого мотострілецького полку в Харківській області відійшли зі своїх позицій і перемістилися в найближчу лісосмугу — підрозділ залишився без зв'язку і командування, окупанти телефонують військовим з проханнями зв'язатися з керівництвом і з'ясувати, куди їм рухатися далі.

Деякі загарбники просять дружин звертатися на гарячі лінії Міноборони рф і Червоного Хреста з вимогою вивести їх з України.

На харківському напрямку противник намагався чинити опір наступу ЗСУ, обстрілюючи позиції Сил оборони з танків і важкої вогнеметної системи «пригрів», але зазнав серйозних втрат, покинув позиції і відійшов малими групами.

"Скаржаться на потужний наступ ЗСУ, відсутність боєкомплекту і техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди і моторолери. Багато військових йдуть пішки. На Дніпропетровському напрямку ворог намагається утримати позиції. Втім, наростає невдоволення новим підкріпленням – більшості новобранців 55-60 років", – констатували в ГУР.

Для утримання позицій в Херсонській області росіяни підвезли "підкріплення" з території рф, проте поповнення категорично відмовляється брати участь в бойових діях.

У пропагандистських російських ЗМІ поширюється інформація про те, що український наступ — це «фейкова піар-акція», пропагандисти намагаються переконати громадян рф, що всі повідомлення про контрнаступ є «показовими виступами».