iPhone 14 Pro Max: головні зовнішні особливості

Коментарi:

Компанія Apple випустила довгоочікувану лінійку iPhone 14. Серед неї топовий iPhone 14 Pro Max, який виділяється великою діагоналлю і відсутністю «чубчика». Такий гаджет підійде тим, хто проводить багато часу за екраном смартфона і звик дивитися відео у високій роздільній здатності. Подивимося і на інші характеристики пристрою, щоб розібратися, за що доведеться платити покупцям.

Характеристики екрану

OLED-матриця екрану представленого гаджета споживає помітно менше енергії в порівнянні з рідкокристалічними моделями. Вона забезпечує контрастність, чітке і ясне зображення. Але головне нововведення-зникла " монобров», замість неї тепер красується каплевидний виріз.

Діагональ екрану становить 6.7 дюймів. У порівнянні з iPhone 13 Pro Max змін не відбулося. Екран широкий і на ньому зручно переглядати відео, картинки, графіки. Дозвіл становить 1290 х 2796 пікселів. Їх щільність досягає 460 точок на дюйм. Якщо порівнювати з попередньою версією гаджета, зміни також несуттєві.

Частота оновлення становить 120 Гц. Але коли на екрані статична картинка, то вона знижується до 10-20 Гц. Це дозволяє скоротити споживання енергії і продовжити термін роботи гаджета. Максимальна заявлена яскравість – 1000 ніт, а при активному HDR показник досягає 1600.

Дещо змінилося співвідношення екрану до корпусу. Тепер воно становить 88.4% (раніше було 87.4%). Нехай візуально зміни в Айфон 14 Про Макс не так помітні, але в реальності перегляд фото і відео стає більш зручним.

Дизайн і корпус пристрою

Висота нового гаджета досягає 160.7 мм, ширина — 77.6 мм.товщина складає всього 7.85 мм, тому пристрій легко поміщається в кишені.

Корпус гаджета зроблений зі скла і металу. Він практичний, стійкий до зовнішніх пошкоджень. Також пристрій добре переносить попадання вологи. Воно відповідає класу захисту IP68. Наприклад, при невеликому дощі гаджет не втратить свої характеристики. Робота на ньому буде такою ж зручною.

У новій моделі знову відсутній сканер відбитків пальців. Замість нього доведеться використовувати Face ID, щоб розблокувати пристрій.

Особливості роботи батареї

Потужний акумулятор в представленій моделі дозволить програвати відео безперебійно протягом 29 годин. Також Айфон 14 Про Макс відрізняється іншими перевагами:

  1. Наявність бездротової зарядки. Правда, потрібно враховувати, що її потужність буде трохи нижче, ніж у традиційної — 15 Вт проти 30 Вт.
  2. Функція швидкої зарядки. Пристрою потрібно всього 30 хвилин, щоб обсяг батареї був заповнений на 50%. Для повної зарядки гаджета потрібно 1 годину 45 хвилин.
  3. Практичний літій-іонний акумулятор. Як і у всіх інших смартфонах Apple, він незнімний, але здатний забезпечити надійну роботу гаджета. Навіть через роки він практично не втратить своєї потужності.

Про інші функції пристрою можна дізнатися на сайті магазину АЛЛО. На ньому представлена інформація не тільки про iPhone 14 Pro Max, але і про інші нові флагмани, які американський бренд випустив восени.