ФСБ і росгвардія виступили проти проведення референдумів на захоплених територіях України

Коментарi:

Співробітники ФСБ і росгвардії, що працюють в захоплених районах України, в більшості своїй виступають проти проведення референдумів про приєднання до росії.

Про це пише "Медуза" з посиланням на трьох близьких до Кремля джерел.

За інформацією співрозмовників видання, російські силовики вважають голосування " зайвою тратою сил і засобів». Чи підтримують вони ідею включити окуповані землі до складу рф, в тексті не уточнюється.

На організації плебісциту нібито в першу чергу наполягає заступник голови Адміністрації президента Сергій Кирієнко-нинішній кремлівський "куратор Донбасу", — який за допомогою референдумів хоче довести Путіну свою ефективність.

Одне з джерел "Медузи" зазначає, що через нову проросійську владу в захоплених регіонах України Кирієнко "посилає сигнали, що все з технічного боку готове до приєднання, питання тільки з виходом на кордони Донецької області".

7 вересня секретар генради партії "Єдина Росія" Андрій Турчак закликав провести референдуми в Донбасі, Херсонській, Запорізькій та Харківській областях України в День народної єдності, 4 листопада. Співрозмовники "Медузи" уточнили, що ця дата була узгоджена в Кремлі як "єдиний дедлайн". Однак в майбутньому вона може змінитися в залежності від ситуації на фронті.