У Миколаївській 406-й бригаді у артилеристів-морпіхів "глаз-Алмазів"

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні відзначив досягнення ЗСУ на Південнобузькому та Харківському напрямках.

- Є хороші новини з Харківщини. Мабуть, всі ви вже бачили повідомлення про активність українських захисників. І, думаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів. Це заслужена гордість, правильне почуття. Зараз ще НЕ час називати ті чи Інші населені пункти, в які повертається український прапор. Але пора сказати слова подяки 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді і 80-й десантно-штурмовій бригаді за хоробрість і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань.

- Також дякую 406-у окрему артилерійську бригаду за надзвичайно успішні попадання в районах зосередження окупантів на півдні нашої країни і 60-у окрему піхотну бригаду, послідовно просуває наші позиції. Кожен успіх наших військових в тому чи іншому напрямку змінює на користь України і загальну ситуацію по всьому фронту. Чим складніше окупантам, чим більше у них втрат, тим краще будуть позиції у наших захисників на Донбасі, тим надійніше буде оборона Запоріжжя і Миколаєва, міст Дніпропетровської області, тим швидше зможемо звільнити приазов'я і увесь південь, – сказав Глава держави.

Нагадаємо, 406 – та окрема артилерійська бригада-Артилерійське з'єднання командування морської піхоти ВМС України з 2018 року носить ім'я генерал-хорунжого УНР Олексія Алмазіва.