Установки очищення води встановлено майже в усіх котельнях Миколаєва, – мер Сєнкевич про опалювальний сезон 2022-2023

Коментарi:

Миколаїв активно готується до опалювального сезону.

Про це запевнив мер Олександр Сєнкевич на сесії міської ради.

«Підготовки інфраструктури до холодів контролюється на кількох рівнях. Йдеться про міську раду, офіс Президента, мінрегіон, а також обласну військову адміністрацію», – кажэ Сєнкевич.

"Готуємося до опалювального сезону в стандартному режимі. Майже на всіх котельнях комунального підприємства "Миколаївоблтеплоенерго" встановлено осмотичні установки. Вони очищатимуть воду, що буде подаватися в систему опалення. Ми працюємо й над забезпеченням очищеною водою об'єктів Миколаївської ТЕЦ. Зокрема, плануємо отримати та передати на баланс цього держпідприємства велику осмотичну установку", – повідомив Олександр Сєнкевич.

Теплоносій подаватимуть в усі будинки, де буде технічна можливість. Ймовірно, що його температуру буде знижено на 3 градуси.

Важливо, що ціна за опалення не збільшиться і залишиться на рівні минулого року.

Також Олександр Сєнкевич повідомив, що міська рада опрацьовуює питання щодо ремонту теплової інфраструктури у разі її пошкодження російськими терористами.

"Ми працюємо з урядом Данії, аби отримати труби різного діаметру, а також мобільні котельні. Їх можна буде використовувати під час ремонту наших котелень. Загалом ми готуємося до різних варіантів",- цитує Олександра Сєнкевича пресслужба мерії.