США анонсували новий пакет допомоги Україні на $675 млн

Коментарi:

Амеріканський президент Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Києву вартістю 675 млн доларів, повідомив глава Пентагону Ллойд Остін під час п'ятої зустрічі Контактної групи з допомоги Україні.

У пакет увійдуть 105-мм гаубиці, стрілецька зброя, військові позашляховики Humvee, броньовані машини швидкої допомоги, системи штучного інтелекту, боєприпаси для артилерії і реактивних систем залпового вогню HIMARS.

За словами глави Міноборони США, контранаступленіе української армії на півдні країни стало новим ключовим моментом і зараз "ми бачимо очевидний успіх наших спільних зусиль на полі бою. Обличчя війни змінюється, як і місія цієї контактної групи", — цитує його слова The Washington Post.

Остін додав, що союзні держави будуть «працювати разом», щоб зміцнити міць і оборону України «в довгостроковій перспективі».

24 серпня Вашингтон надав Києву черговий пакет допомоги на 2,98 млрд доларів, який став найбільшим з початку військового конфлікту. З урахуванням нового траншу, фінансова підтримка Сполучених Штатів з січня 2021-го перевищила 14 млрд доларів.

За даними Bloomberg, в кінці серпня або початку вересня американці передали українцям свої найточніші артилерійські снаряди Excalibur з GPS-наведенням. Одна одиниця коштує близько 100 тисяч доларів, всього на поставку виділено 92 млн доларів — цих коштів вистачить на покупку приблизно 900 снарядів.