У Миколаївській обласної дитячої лікарні врятували руку хлопчику, на якого чекала ампутація

Миколаївська обласна дитяча лікарня, яку очолює Олександр Пліткін, пів року працює в екстремальних умовах.

З 24 лютого сюди звернулися батьки 3329 дітей, 1331 з них потрапила на лікування. У тому числі 44 дитини, які отримали мінно-вибухові травми різного ступеню важкості. Дві дитини померли. Кожний окремий випадок поранення дитини та збереження життя та кінцівок розглядали окермо. В декількох випадках в Німеччині лікарі були здивовані врятованим життям. Зокрема, збереженням ручки у хлопчика, за їхніми протоколами це ампутація. А наш маленький миколаївець ще буде малювати.

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва зустрілася з колективом лікарні.Також обговорили проблемні питання, та що наразі турбує працівників медзакладу.

Особлива увага на залучення додаткового медичного обладнання для лікування специфічних мінно-вибухових травм у дітей, починаємо працювати над вирішенням цього нагального питання з залученням країн-партнерів, яки взяли Миколаїв під патронат.

«За півроку повномасштабного вторгнення Герої лікарі невтомно рятують життя. Важко підібрати слова, аби висловити вам подяку. Ви – більше, ніж герої», – додала Ганна Замазєєва.