Поліцейського, який загинув у бою під час оборони Миколаєва, нагороджено орденом "За мужність"

Коментарi:

Лейтенант поліції Юрій Кравченко героїчно загинув при обороні Миколаєва

Юрій Кравченко народився в Очакові Миколаївської області. Він виріс біля моря і вибрав професію, пов'язану з суднобудуванням. Але коли в 2014-му на сході України почалася війна, Юрій був одним з перших добровольців, що вступили до лав підрозділу патрульної служби особливого призначення "Миколаїв".

Протягом восьми років поліцейський ніс службу на Донбасі, виконував завдання на блокпостах, протидіяв незаконним збройним формуванням.

За захист інтересів держави та прав і свобод громадян 2016 року Юрій Кравченко отримав відзнаку Президента України «за участь в антитерористичній операції».

Колеги згадують його як добру, чуйну людину, надійного товариша і мужнього воїна. Юрій дуже любив свою сім'ю, виховував сина.

Для бойових побратимів загибель Юрія стала великою трагедією.

26 лютого, коли окупанти були на підступах до Миколаєва, Юрій Кравченко прибув до підрозділу, отримав зброю і бронежилет і без вагань разом з іншими поліцейськими мужньо обороняв міста. Від ворожих куль його життя обірвалося. Разом з ним загинув і його побратим Ярослав Лук'яненко, а ще п'ятеро бійців підрозділу отримали поранення.

За героїзм і відвагу, проявлені в боротьбі за територіальну цілісність нашої країни Президент України відзначив Інспектора взводу №1 роти патрульної служби поліції особливого призначення «Миколаїв» Юрія Кравченка державною нагородою – орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно.

Юрію було всього 32 роки. Патріот України, мужній воїн віддав своє життя заради майбутнього країни, яку любив найбільше. Вічна слава і вічна пам'ять захиснику України.