Нацгвардієць розповів про звільнення Високопілля – відео з села

Коментарi:

Українські військові зайшли у Високопілля Херсонської області після артпідготовки, зачистили вулиці, встановили прапори і зайняли точки для оборони – місцеві жителі дякували за звільнення.

Про це розповів боєць Нацгвардії, який встановлював прапор на відділенні поліції Високопілля, СтратКом ЗСУ опублікував відео Telegram-каналу оперативний ЗСУ з його історією.

Українським військовим поставили завдання – зайти після артилерійського обстрілу в село, зачистити вулиці і закріпитися на точці, розповідає боєць. Після його групи зайшли бійці сил спецоперацій, вони зачистили будівлі в іншій частині села.

За його словами, в деяких будинках були цивільні. Вони виходили до українських військових, пропонували їжу і воду. Але бійці відмовлялися-треба було йти закріплюватися на точці.

Потім військові встановили прапор на відділенні поліції і тримали оборону на певній точці. На опублікованих кадрах чути звуки обстрілів.

"Це страшно, що вони (окупанти. – Прим. ред.) там наробили. Повністю інфраструктура села розбомблена. Толком жодного живого будинку немає. Багато прямих влучень саме в будинки. Люди толком нічого не розповідали: просто дякували і говорили – нарешті ми вас дочекалися",- розповідає нацгвардієць.

Боєць додав: окуповані території скоро будуть звільнені Силами оборони України, все буде добре, українці житимуть на вільній землі.