На Південнобузькому напрямку гаряче було вздовж всієї лінії зіткнення., – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом 6.00 7 вересня

Розпочалася 196 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Протягом минулої доби ворог завдав сім ракетних та 25 авіаційних ударів. Постраждала інфраструктура Харківа, Великих Проходів, Білогірки, Костромки, Сухого Ставка та Безіменного.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Крім того, ворог вів повітряну розвідку БпЛА – здійснив 34 вильоти.

Приватні воєнні компанії, що діють на тимчасово захоплених територіях, зокрема, в населеному пункті Олександрівка Харківської області, зазнають суттєвих втрат. Окремі підрозділи нараховують понад 40 відсотків важкопораненими та вбитими. Трупи не ідентифікуються та рахуються як зниклі безвісті.

Підрозділи Сил оборони утримують займані позиції та не дають ворогу просуватися вглиб території України. Нашим воїнам вдалося успішно відбити атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Опитне.

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 27 ударів та знищила склад боєприпасів, завдала ураження по майже 40 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки.

Підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили літак Су-25, вертоліт Ка-52, БпЛА та п’ять крилатих ракет “Х-101”. Завдано ураження по семи пунктах управління і 13 об’єктах зосередження живої сили противника. В зону ураження потрапили радіолокаційні станції та станції зв’язку, мостові та понтонна переправи, три склади боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів різного рівня.