В небі Миколаївщини збито ворожий гвинтокрил Ка-52 «Алігатор»

Обстановка на півдні України – підсумок за 5 вересня від ОК «Південь» ЗСУ

Основна увага його була зосереджена на утриманні займаних рубежів, нанесенні авіаційних ударів в напрямку Малої Сейдеменухи, Правдиного, Білогірки.

Противник провів штурмові дії в напрямку Шмідтового і Тернових Под, силами зведеного підрозділу, зокрема, із застосуванням спецпризначенців. Але успіху не мав.

За день ворог здійснив 24 авіаційних та три ракетних удари.

В Апостоловому загинула літня жінка. Троє людей поранені, Всі вони у лікарні у тяжкому стані.

Ракету “Іскандер”, що ворог випустив по Миколаївщині, знищено силами протиповітряної оборони.

Нашою авіацією нанесено 18 ударів по позиціях, логістиці, командних та опорних пунктах ворога.

В районі Високопілля продовжувалась розвідувальна діяльність за допомогою безпілотного шпигуна "Орлан-10". Влучним пострілом зенітного ракетного підрозділу лазутчика знищено.

В районі Новогригорівки, на Миколаївщині, під час спроби атакувати наші позиції, було відкрито вогонь на ураження і знищено ударний ворожий гелікоптер Ка-52.

А під час ракетної атаки по визволених територіях Херсонщини, в районі Андріївки, силами протиповітряної оборони знищено дві ракети Х-59.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби й понтонних переправ поблизу Дар'ївки та вздовж Каховської ГЕС

Ворог втратив 86 військових, 4танки, 12 одиниць авто-бронетехніки, 4 гаубиці 152 –го калібру «Мста-Б» та «Мста-С», 3 гармати 152-го калібру «Гіацинт-Б» та «Гіацинт-С», станцію зв'язку та протитанковий ракетний комплекс.

Ліквідовано чотитри склади ворожих боєприпасів в Бериславському, Херсонському й Баштанському районах.

У у Чорному морі районах в постійній готовності до застосування 16 крилатих ракет «Калібр» ворога.