З 1 вересня змінюється ціна на вивіз сміття для жителів трьох районів Миколаєва

Коментарi:

Також вводиться абонентська плата

Як повідомляє сайт Миколаївської міськради, з 1 вересня вводиться в дію виконкому № 455 від 05.08.2022 р. «Про внесення змін до рішень виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 21.11.2019 № 1252 «про встановлення тарифів на послуги з поводження з пробутими відходами ) КП «Миколаївкомунтранс» і від 22.12.2021 № 1307 «про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення)»

Так, з 1 вересня розраховуватися за надання послуг з вивезення побутових відходів споживачі – фізичні особи будуть по чотирьох видах побутових відходів, розмір плати за вивезення яких для споживачів послуг, що надаються КП " Николаевкоммунтранс», складатиме:

  • вивезення твердих побутових відходів – ТПВ) – 134,05 грн./ куб. м.;
  • вивезення великогабаритних відходів – ВПВ) – 179,46 грн./ куб. м.;
  • вивезення ремонтних відходів – Рін) – 179,46 грн./ куб. м.;
  • вивезення рідких відходів – – 347,58 грн.

Місячний розмір плати за послугу з поводження з побутовими відходами розрахований відповідно до норм надання послуг з вивезення побутових (твердих) відходів у розрахунку на одного споживача, затверджених рішенням ВК ММР № 766 від 25.08.2021 р. «Деякі питання надання послуг з поводження з побутовими відходами».

Також, повідомляємо, що з 1 вересня 2022 року по виконанню вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та постанови Кабінет Міністрів України від 21 серпня 2019 р. №808 «про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг "комунальним підприємством" Миколаївкомунтранс» запроваджено плату за абонентське обслуговування, розмір якого становитиме 2,80 грн. у розрахунку на один особовий рахунок.

Так, з 1 вересня розмір плати за надання послуг з поводження з побутовими відходами в розрахунку на одного споживача становитиме:

Категорія споживачів-фізичних осіб

Складові нарахування розміру плати

Місячний розмір
плати
за вивезення ТПВ (грн.)

Місячний розмір
плати
за вивезення ВПО (грн.)

Місячний розмір
плати
за вивезення РПО (грн.)

Загальний місячний розмір плати з урахуванням вивезення всіх трьох видів побутових відходів (грн.) **

Для жителів багатоквартирних і одноквартирних будинків з наявністю всіх видів благоустрою

21,78

2,33

1,17

25,28

Для мешканців багатоквартирних і одноквартирних будинків при відсутності одного або двох видів благоустрою (каналізації та/або опалення)

25,13

2,69

1,35

29,17

Для мешканців одноквартирних будинків з присадибною ділянкою при відсутності одного або двох видів благоустрою (каналізації та/або опалення)

40,10

4,30

2,15

46,55

* Вивезення рідких побутових відходів буде проводитися за заявками. Розмір плати за надання послуг з вивезення рідких побутових відходів розраховуватиметься залежно від фактичного обсягу надання послуг.

** Загальний місячний розмір плати з урахуванням вивезення всіх трьох видів побутових відходів не включає розмір плати за абонентське обслуговування, затверджений на рівні 2,80 грн. у розрахунку на один особовий рахунок.