6 вересня ворог почав з авіаційних обстрілів Херсонщини та Миколаївщини, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Інформація станом на 6.00 6 вересня.

Розпочалася 195 доба героїчного протистояння української нації. Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Минулої доби противник завдав три ракетних та понад 35 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з РСЗВ.

Ніч з 5-го на 6-те вересня окупанти почали з підступних ракетних ударів по Бахмуту та Костянтинівці. Противник завдав авіаційних ударів по Білій Криниці, Білогірці і Костромці Херсонської області та Великому Артаковому, Тернівці і Любомирівці Миколаївської області.

На Південнобузькому напрямку напередодні обстріляно Миколаїв, Новогригорівка, Яковлівка, Партизанське, Квітневе, Киселівка, Шевченкове, Тернові Поди, Правдине, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське, Мирне, Степове, Новоолександрівка, Первомайське, Кобзарці, Петрівка, Зарічне, Іванівка, Токареве, Ольгине та Широке.

Ворог продовжує вчиняти протиправні дії та розміщує особовий склад і військову техніку у дитячих садках (Верхній Рогачик), храмах московського патріархату (Червоний Маяк) в Херсонській області, а також використовує Святотроїцький храм у Малій Комишувасі Харківської області, як польовий шпиталь.

Наші захисники успішно відбили спроби наступу ворога в районах Соледара, Зайцевого, Шахти Бутівка та Спартака.

Протягом минулої доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також інших військових об’єктів ворога.