Українські хакери під виглядом жінок для знайомств вирахували військову базу Росії

Коментарi:

Українські хакери з угруповання Hackyourmom виявили російську військову базу під окупованим Мелітополем за допомогою фейкових акаунтів у соціальних мережах.

Вони представлялися привабливими жінками і просили солдатів надсилати свої фотографії. За знімками хакери визначили місце розташування бази, пише Financial Times з посиланням на творця угруповання Микиту Книша.

Отриману від російських солдатів інформацію хакери передали Збройним силам України. За словами Книша, через кілька днів по базі було завдано артилерійського удару. Коли це сталося, хакер не уточнив.

До початку війни Книш був IT-підприємцем і очолював у Харкові компанію з кібербезпеки HackControl. Після 24 лютого, коли Росія вторглася в Україну, він запропонував свою кандидатуру в Харківський офіс СБУ, проте йому відмовили. Тоді Книш перебрався до Вінниці і в підвалі фабрики організував хакерське угруповання Hackyourmom, щоб вести кібервійну проти Росії.

За словами хакера, угруповання Hackyourmom зламало мережу камер зовнішнього спостереження в Білорусі, а також на окупованих Росією територіях України. За допомогою спеціальної програми хакери відокремили інформацію про цивільний трафік від пересувань військової техніки і передали ці дані ЗСУ.

Також Книш стверджує, що Hackyourmom зламувала російські телеканали і показувала повідомлення про загиблих в Україні місцевих жителів. Як пише Financial Times, підтвердити слова хакера вдалося лише частково. До публікації FT угруповання Hackyourmom не згадувалося в новинах.