Мости на Херсонщині непроїзні, знищено три понтонні переправи ворога, – сили оборони Півдня

Коментарi:

Всі стратегічні мости в Херсонській області непридатні для проїзду важкої техніки, також Сили оборони Півдня вже знищили три понтонні переправи ворога.

Про це заявила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк на брифінгу 5 вересня

Її просили пояснити слова "тримати під вогневим контролем". Гуменюк зазначила, що військова лексика вже міцно увійшла в лексикон українців, оскільки воєнний стан триває вже більше півроку.

"Ми тримаємо під вогневим контролем, тому що не є руйнівниками, не знищуємо нашу інфраструктуру, але не даємо ворогові можливості використовувати її в своїх інтересах. Тобто ті поразки, які були нанесені по об'єктах, досить красномовні, щоб ці об'єкти не використовувалися. Але окупанти продовжують це робити, незважаючи на те, що це пов'язано з ризиком для життя. Вони продовжують спроби переправляти на межі ризику важку техніку і боєприпаси. Наслідком чого і стало руйнування певних секцій (Каховського мосту), оскільки вони не витримали цього навантаження. На даний момент всі ці артерії абсолютно непроїзні, саме тому вони (росіяни -ред.) налаштовують альтернативні шляхи (поромні, понтонні та баржові переправи). Ми і їх теж тримаємо під вогневим контролем. Вже три понтонні переправи знищені, – уточнила Гуменюк.

За даними оперативного угруповання військ "Каховка", в Херсонській області окупанти залишилися практично без великих мостів, які зруйнували ЗСУ завдяки реактивним системам залпового вогню HIMARS, залишилися тільки пішохідні переходи.