Ліз Трасс обрали новим прем'єр-міністром Великої Британії

Коментарi:

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс обрана новим лідером правлячої Консервативної партії. Партія більшістю голосів проголосувала за її призначення прем'єр-міністром Великої Британії.

У шостому турі голосування вона отримала підтримку 81 326 членів Консервативної партії. У своїй кампанії трас обіцяла заморозити ціни на електрику, збільшити витрати на оборону і зменшити податки. За її суперника, колишнього главу Мінфіну Ріші Сунака, проголосували 60 399 осіб.

"Я обиралася як консерватор і буду керувати як консерватор», — заявила трас після оголошення результатів голосування. Вона підкреслила, що, зокрема, буде прагнути до скорочення податків і вартості електроенергії

Ліз Трасс, судячи з її промов, ще непримиренніше налаштована по відношенню до Росії. Зокрема, вона заявляла, що країна «повинна вчитися на помилках, які Європа зробила у відносинах з Росією, ставши залежною від її нафти і газу».

Вона також говорила, що на російську агресію треба відповідати силою. "Ми не повинні дозволити, щоб тривалий і все більш важкий конфлікт розгортався в Україні. Ми зобов'язані невпинно діяти, щоб гарантувати, що Україна здобуде перемогу завдяки військовій допомозі і санкціям», — заявила Трасс.

Ліз Трасс змінить на посаді глави Консервативної партії Бориса Джонсона. Найближчим часом він повинен доповісти королеві про свою відставку з поста прем'єра і представити Трасс як свою наступницю. Після офіційної зустрічі з королевою вона формально стане прем'єр-міністром.