ЗСУ знищують ворожу бронетехніку протибортовими мінами з Німеччини

У цієї зброї є кілька переваг.

Німецькі протибортові міни DM22 активно використовуються українськими військовими в боях з російськими окупантами. ЗСУ продемонстрували, які є переваги у цієї зброї. Про це повідомляє угруповання Об'єднаних сил.

Військові отримали нові німецькі протибортові міни DM22. Така зброя допомагає українській армії знищувати техніку російських окупантів.

- Ці міни спалили вже десятки танків і броньованих машин, – відмітили військові.

На міні є оптоволокно, на яке наїжджає ворожа техніка, далі втрачається зв'язок і Міна спрацьовує. Радянські міни, якими користуються ЗСУ, є менш ефективними і не знищують ворожу техніку повністю.

DM22 встановлюють і маскують уздовж доріг перпендикулярно передбачуваної траєкторії руху ворожої техніки. В процесі установки міну можна запрограмувати на 40 днів очікування. Наведення відбувається за допомогою попередньо встановленого прицілу. При цьому розрахунок йде на удар в борт, де товщина броні значно менше, ніж в лобовій частині.

Граната здатна пробити броню в кілька сотень міліметрів завтовшки. Екіпаж підбитої машини з високою ймовірністю відчуває множинні травми: опіки, контузії, поранення осколками. Крім того, потрапляння кумулятивного струменя в занедбаний простір бойової машини може спровокувати пожежу або ж миттєвий вибух боєкомплекту.