Віталій Кім: в окупантів панічні настрої

Коментарi:

Російські військові в паніці через контрнаступ ЗСУ на півдні України.

Українські військові продовжують досить масштабний контрнаступ на півдні країни. Бої йдуть по всій лінії фронту і Миколаївська область не виняток. Глава Миколаївської ОВВА Віталій Кім не виключає, що зовсім скоро українці можуть помітити wow-ефект в контрнаступі. Про це він заявив в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Кім додав, що в різних місцях лінії фронту інтенсивність боїв різна і вона постійно змінюється. За його даними, ЗСУ щодня руйнують ворожу логістику, склади окупантів і командні пункти.

"Може бути WOW-ефект, може бути трохи довше, це стосується і людей. Ми ж не окупанти російські, які не вважають в передньому окопі «ордлошників» своїх. У нас кожна людина – це людина, яку ми дуже не хочемо втратити. Тому ці плани і прогнози змінюються щодня, це відповідальність Генштабу, тому я не можу і не буду про це говорити», – сказав Віталій Кім.

Він зазначає, що окупанти виснажуються, але вони досі несуть загрозу, адже мають великий людський ресурс і багато зброї.

"Серед окупантів настрої: " Все пропало, нас кинули!». Ніхто не хоче вмирати, всі хочуть бігти, але їх зупиняє наказ або щось в цьому роді. Тому настрої у них відповідні оперативній ситуації, яка зараз є на фронті. Звичайно, після Бучі, після Ірпеня, після всього того, що вони наробили, звичайно, вони бояться (бігти – ред.), що треба відповідати за свої дії», – додав Кім.