З Михайлом Горбачовим путін попрощався в морзі

Черга москвичів вишикувалася від Великого театру.

У Колонному залі Будинку Союзів в Москві почалася церемонія прощання з першим і єдиним президентом СРСР Михайлом Горбачовим. Він помер 30 серпня на 92-му році життя.

Черга з бажаючих покласти квіти і попрощатися з останнім Генеральним секретарем ЦК КПРС вишикувалася від Великого театру. Інтерфакс повідомив, що на церемонію приїхав заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Путін похорон проігнорував. Як повідомила його голова Дмитро Пєсков, є справи важливіші. Мовляв, він полетів до Калінінграда відповідно до робочого графіка. Путін нібито попрощався з Михайлом Горбачовим в... морзі.

Михайла Горбачова поховають на Новодівичому кладовищі.

Горбачов, ім'я якого пов'язане з політикою перебудови, що сприяла демократичним змінам в СРСР і завершилася його розпадом, помер 30 серпня на. Багато західних лідерів і громадських діячів відзначили роль Горбачова в мирному завершенні холодної війни.

Ні Берлін, ні Лондон, ні Париж не відправлять представників своїх урядів до Москви на похорон Михайла Горбачова. Європейські країни представлятимуть в основному посли та інші дипломати.

Після того як кремль розв'язав агресивну війну проти України, європейські країни ввели щодо рф санкції, було призупинено авіасполучення з Європи в Росію, обидві сторони закрили один для одного свій повітряний простір